Jablečná domácí přesnídávka

Jak na obyčejnou a dobrou domácí přesnídávku? Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a vařte podlité kojeneckou vodou do změknutí. Po uvaření sceďte a rozmixujte dohladka. Jablečné čisté pyré můžete zavařit, nebo zmrazit.

Plně kojená prospívající miminka se začínají učit na nemléčnou stravu s ukončeným 6. měsícem. Miminka na kojeneckém mléku mohou začít po poradě s pediatrem s ukončeným 4. měsícem. Jako první děti ochutnávají zeleninu, později maso a až na třetím místě je právě ovoce.

Jablečné pyré můžeme případně osladit pro větší děti dle vaší chuti. Využití má nejenom jako samotná přesnídávka, ale můžete ho i zamrazit jako zmrzlinu, přidat do kaše, nebo jako součást smoothie.

Co se skrývá v jablíčku? Z minerálů můžeme jmenovat sodík, draslík, hořčík, vápník, fosfor, železo, měď, zinek nebo mangan, z vitamínů vitamín C, D, E, B6, B12, beta karoten, riboflavin, niacin nebo thiamin.