Jablíčko jako první ovocný příkrm

Jablko se určitě hodí jako první ovocná lžička. Je to ovoce, které je místní, celoroční, můžete ho zavařit, nebo podat syrové. Pro lidský organismus je přínosem kyselina listová a vitamin C – jejich obsah závisí na odrůdě. Jablka obsahují také řadu minerálů: draslík, železo, hořčík nebo vápník, a sekundární metabolity rostlin. Vysoký podíl vlákniny ve formě pektinu a celulózy podporuje trávení a pomáhá předcházet zácpě. Jak na něj?

Pokud se rozhodnete pro přesnídávku, příprava není složitá:

Jablečná přesnídávka krok za krokem:

Jablka omyjte, oloupejte, vykrájejte jádřince. Pokrájejte na kousky a dejte vařit ideálně do kojenecké vody do změknutí. Poté umixujte a podávejte, nebo zavařte.

Jablíčko můžete také nastrouhat syrové. Oloupejte jablíčko a na jemném struhadle nastrouhejte.

S čím skombinovat jablečnou přesnídávku?  

-do přesnídávky můžete přidat špetku skořice a dát jí voňavý nádech

- zkuste ji smíchat s hruškovou, jahodovou nebo meruňkovou přesnídávkou

-chutnat bude také kombinace jablíčka a jogurtu

-vyzkoušejte také s tvarohem, ale pozor na věk dítěte

- strouhané jablíčko můžete skombinovat také se zeleninou a to konkrétně s mrkví nebo řepou