Jablko se určitě hodí jako první ovocná lžička. Je to ovoce, které je místní, celoroční, můžete ho zavařit, nebo podat syrové. Pro lidský organismus je přínosem kyselina listová a vitamin C – jejich obsah závisí na odrůdě. Jablka obsahují také řadu minerálů: draslík, železo, hořčík nebo vápník, a sekundární metabolity rostlin. Vysoký podíl vlákniny ve formě pektinu a celulózy podporuje trávení a pomáhá předcházet zácpě. Jak na něj?
Pokud se rozhodnete pro přesnídávku, příprava není složitá:
Jablečná přesnídávka krok za krokem:
Jablka omyjte, oloupejte, vykrájejte jádřince. Pokrájejte na kousky a dejte vařit ideálně do kojenecké vody do změknutí. Poté umixujte a podávejte, nebo zavařte.
Jablíčko můžete také nastrouhat syrové. Oloupejte jablíčko a na jemném struhadle nastrouhejte.
S čím skombinovat jablečnou přesnídávku?
-do přesnídávky můžete přidat špetku skořice a dát jí voňavý nádech
- zkuste ji smíchat s hruškovou, jahodovou nebo meruňkovou přesnídávkou
-chutnat bude také kombinace jablíčka a jogurtu
-vyzkoušejte také s tvarohem, ale pozor na věk dítěte
- strouhané jablíčko můžete skombinovat také se zeleninou a to konkrétně s mrkví nebo řepou